pondělí 27. května 2013

We'll go up up up, but I'll fly a little higher, we'll go up in the clouds because the view is a little nicer, up here, my dear, it won't be long now

Po dlouhé době něco málo postřehů ze života Juno:

Na naší škole byl koncert Martina Haricha. Vlastně, měli jsme nějakou podivnou besedu s jedním moderátorem Mixéru z Óčka, který se stále snažil dělat zoufalé vtípky, kterým se nikdo nesmál, a jehož součástí byl teda Harichův koncert. Když jsme do té tělocvičny šli, říkala jsem A.: "Mmm, tak doufám, že přijede aspoň nějaký Martin Harich!" Inu, přijel :D. Myslím, že smysl oné besedy nám všem poněkud unikl, ale ten kluk zpíval fakt moc hezky a moderátor stále prohlašoval, jak je to úžasné, že teď můžeme vyhrát Óčko kondomy. Na konci jsem se s Martinem vyfotila (znám spooousty holek, co by pro to zabíjely, tak jen tak kdyby něco) a vychlamaní jsme odešli zase pryč. I na takový milý besedě se pochopitelně dá najít spousta věcí, které vás prostě vytočí - jako když dovnitř vtrhne vlezlá maturantka, a z ničeho nic se doslova tzv. vsere do právě probíhající soutěže; nebo když jedna pipka z áčka půl hodiny vyvádí, že nemůže na kameru skočit přes kozu, a když to teda zvládne, sklidí obrovský aplaus; ale co.

Někdy minulý týden jsem při své typické páteční činnosti (zdechání po náročném týdnu u počítače) úplně náhodou narazila na profil mojí bývalé spolužačky. A tak, že si prohlídnu fotky. Vidím nějaké mimino, tak si říkám hm, asi ségra, pak se dívám na další fotky; tam je zase mimino a spolužačka a u toho komentář "šťastná maminka", tak poněkud zbystřím. Když potom najdu fotky spolužačky s těhotenským břichem a komentáři typu "ještě 10 dní!", je mi všechno jasný.

Ten pátek mě málem klepla pepka, protože ta holka je ještě o pár měsíců mladší než já a já .... no prostě si ještě fakt neumim představit, jak vozím kočárek. No, thank you. 

Taky je teď ze mě ó velká kuchařka; moc ráda trávím hodiny v kuchyni ve snaze neuřezat nebo si nepopálit prsty (i přes veškeré úsilí mám ruce v jednom kuse pořezané, opařené, a spálené; myslím, že byste jen těžko hledali větší nemehlo, než jsem já). Na druhou stranu i přes to všechno prý jsem moc šikovná a všem moc chutná (ten moment, když vaše dvouhodinové skákání po kuchyni do rytmu Frekvence 1 někdo sežere v pěti minutách se slovy "dík, bylo to dobrý") a myslím, že mě nikdy nepřestane fascinovat, jak krásně rychle se zatahuje maso, když ho dáte na pánev a užírat kukuřici Bonduelle a cherry rajčata.

Mimo jiné jsem kromě naprosto ztraceného případu, jednoho týpka, co se ani přes moje veškeré vyčerpávající úsilí, vyhrožování, proseb a lehce zvýšeného hlasu prostě není schopen/ochoten/nemá na to IQ naučit vyčasovat sloveso být; přibrala na výuku ještě moji malou sestřenku. Je o dva roky mladší než on a je skvělá, akorát si nevěří a její otec jí neustále opakuje, že je blbá (jakože není; matika přece nejde skoro žádný holce). Ve středu jsem ji učila, objala ji, a řekla, že to moc krásně umí (+-) a že ten test zvládne, že se nemá bát, a tak; chudinka z toho byla úplně vyděšená. V pátek mi volala do hodiny baletu, že mi strašně moc děkuje a že dostala 1- (a že když ji učil celý den tatínek, co jí říkal, že je strašně blbá, dostala 4). Mám tu malou obludu moc ráda a strašně moc mě hřeje, když vidím, jak snadno jí dokážu hodně pomoct.

Juno
Zach Sobiech. Kromě toho, je ta písnička skvělá a hraje mi tady 24/7, byl ten kluk strašně milý, pozitivní a všichni (i zdraví) lidi by si z něho měli vzít příklad. Dívala jsem se i na dokument o něm a chtělo se mi strašně brečet.
R. I. P.

Myšlenka nakonec: někteří mí vrstevníci mají děti, jiní umírají na rakovinu, a já dělám pošahaný projekty do angličtiny a úkoly do ZSV. Je to hrozně divný pocit ....

4 komentáře:

Teruša řekl(a)...

Na ten dokument jsem se dívala tento víkend:) Husinu jsem měla až nevím kde a permanentně mi stály slzy v očích:) Nejvíc namále jsem měla, když mu jeho slečna uspořádala piknik na baseballovém hřišti, to bylo prostě úplně hrozivě krásné:) Navíc ten jeho úsměv:) Nakažlivý :)Člověk si pak připadá trošku jako idiot, když si vzpomene na ty suprvelké problémy, které řeší;)A ta písnička je prostě přenádherná:)
Juno, a víš proč děláš úkoly do ZSV?? :) Protože jsi přece cílevědomá studentka, která jednou vystuduje práva a bude věhlasnou soudkyní, postrachem všech banditů;) Jo a bude klepat tou paličkou a navíc bude umět vařit:) paráda ne?:))

danielle_m řekl(a)...

Jsem ti napsala hrozně dlouhy koment a on se mi smazal, neee :( No tak to zkusím ještě raz.. No tyjo, dítě?! :D To snad ne! Hrozně se děsím dne (no možná by to byla docela sranda :D), kdy jeden z našich třídních chlapců, co se denně chlubí svými styky, přijdou s tím, že budou mít malé mimi :D:D facepalm. S tím vařením tě obdivuju, ráda peču, ale vaření.. hmm. ne. Maminka furt říká, že bych se už měla začít učit a kdesi cosi. Joo? Vážně? Ale chodit s nikym nesmim na to mam jetš čas co?! :D Tak to mám čas i na naučení se vařit ne? :P hihíí. My zas děláme herbář :// mě se tak nechceee. Pěkný den drahá Juno.

ta, co běžela za králíkem řekl(a)...

Něco jsem chtěla napsat, ale právě jsem kýchla a nějak jsem to přitom zapomněla...tak příště...

slečna L. řekl(a)...

ten Zach. To's mi neměla dělat. vlastně ani nevím, co jsem Ti chtěla napsat, teď jsem fakt jinde.. smutné.