neděle 10. února 2013

Let the sunshine in

Tak jo, doopravdicky se kaju a omlouvám, že jsem Vás nepocitla poctivou dávkou sarkazmu a ironie již dříve, ale v napsání dalšího epického článku mi postupně bránily tyto věci: naprosté nezvládnutí konce filmu Hair, tři prdele vlastních povinností, hodinové hovory na Skypu, klávesování Help a poté Don't stop me now, hnusná chřipka, se kterou jsem proležela celý víkend plus pondělí úterý, při který jsem toužila jen po tom, aby to už bylo dobré.

Nyní obsáhleji: hodiny hudebky jsou možná - co se hudební teorie týče - naprosto nepřínosné (ne, že by mě to nějak zvlášť štvalo), ale občas si pouštíme fakt dobrý filmy. Tak třeba již zmíněný Hair. Přiznám se, že jsem nedávala pozor úplně na sto procent, ale u konce jo a ten se mě takříkajíc dotknul u srdíčka a přiměl mě dát tomu na ČSFD všech pět; absolutně jsem to nečekala, a když se objevily závěrečné titulky, ještě asi dvě hodiny mi bušilo srdce a snažila jsem se to nějak skousnout. To se mi ještě nestalo :D. Chudák Berger, ňufí ňufí, slizoun Claude a Sheila. Takže od té doby jsem stihla zdlouhavě stáhnout všech třicet částí filmu a let the sunshine in!, závěrečná scéna, mi tu řve na plné pecky v jednom kuse. Zkrátka to bylo dosti silný.

Ony dlouho očekávané """prázdniny""" (lol, facku každýmu učiteli, který si myslí, že když nám na jeden den volna naloží tři prdele učení, tak si to jako fakticky užijem a oceníme) jsem strávila se svým Nejmilejším; stihla jsem si vyslechnout od jeho podlé maminky pár zlých dobře mířených slov (jasný tchyňko, víš všecko nejlíp :D - na druhou stranu ale Milý říká, že když jsem jí odpověděla, jaké že jsem to měla na vysvědčení známky, fakt jsem ji prý tzv. setřela, tak nevím) a jedno suché "tak tedy díky za koláče" jako reakce na můj heroický výkon, kdy jsem snad tři hodiny převážela v buse valašský frgále, jen abych se jí trochu zavděčila; taky jsme zašli do sauny, uvařili oběd (pod drobnohledem jeho matinky), navštívili mojí babičku, zajeli do Nový Mě na UGO a mý nový božský černý rifle a tulili se v posteli.

Ta noc byla ale snad nejstrašnější na světě, když jsem asi po dvou hodinách příšerný zimnice usnula, zdály se mi strašné šílené sny, furt jsem se budila a bylo mi zle. A potom jsem už jenom ležela, koukala na všechny možné i nemožné filmy, nechala si nosit čaj a jídlo do postele a spala.

Od středy jsem už nějak s točící se hlavou přežívala ve škole, a v pátek se mi moc zalíbil projekt do IVT, který máme vykonat - totiž natočit video ve stylu Amélie z Montmartru - Amélie aime a Amélie n'aime pas, no to bude srandy kopec, už jsem stačila napsat předběžný scénář. Ještě si nejsem stoprocentně jistá, co do svých like a dislike zařadím, ale naprosto jistě vím, že do nesnáším půjde otázka "Proč nemáš ponožky? Není ti zima?!" OMFG, není mi zima, proto je nemám, neasi. Neříkám, že to není nějaká porucha, ale odmalička je mi děsný vedro na nohy, takže vždycky tlustej svetr a nohy holý, to je zkrátka celá Juno :D.

Celý víkend taky řeším - ať už sama, s rodiči, s bratrem, s Milým nebo s tetou a jejím novým strejdou, jaký semináře si na příští rok vybrat, protože ještě pořád nevím, jestli teda mám jít do toho právničení nebo ne. Společensko vědní seminář je jasný, ale co ten druhý? Literatura? Dějepis? Nesnáším dějepis a když v literatuře probíráme tzv. český sračky, tak fakt nevím. Kdo mi toto dilema pomůže rozlousknout a já budu ve vybraném semináři šťastná jako blecha, dostane Řád zlaté Juno, a to už je co říct.

Jako obvykle mám moře práce, takže Vám jen mohu slíbit, že se pokusím něco napsat as soon as possible.
Čau, a koukněte se na Hair,
Juno
(Hair a Let The Sunshine In a naprosto epická závěrečná scéna.)

6 komentářů:

Jedikats řekl(a)...

let the sunshine in je nejlepsi!! mam z toho vzdycky husi kuzi a knedlik v krku..

ta, co běžela za králíkem řekl(a)...

Nj, Vlasy...to je klasika! Měla jsem (taky) to krásný období, kdy jsem se na ně dívala pořád dokola. Btw doporučuju i stejnojmenný muzikál v Městském divadle Brno (už to ale nehrají, tak nevím, proč o píšu).

A zrovna včera jsem si zcela náhodou ten originální soundtrack pustila k učení :)

Pěkný týden, Juno!

ta, co běžela za králíkem řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Eliška řekl(a)...

Tak snad už je ti dobře :) kdy vlastně máte prázdniny? Já pořádně nepochopila, proč nám na pololetky dali učení (a úkolů) doslova tři prdele, a na prázdniny skoro nic, i když budeme psát příští týden asi tak trilion testů, ale to je klasika.
Mimochodem, zase jsem si zrušila blog, ale to už je asi u mě klasika, nic překvapivého. Jen popravdě nevím, zda si zase něco založit, nebo ne... Protože nenávidím, když mé řádky čtou mí drazí známí, a když se k tomu může dostat prostě... každej.
Poraď, na tebe dám! :)

danielle_m řekl(a)...

Můj bratr furt říká, že Hair je naprosto skvělý muzikál, ale já se na něj stále nepodívala, děs, asi bych měla :D .. S tou tchýňkou je to forek :D:D Rodiče od mého milého se se mnou nikdy vlastně pořádně nebavili, oni to nijak neřeší a vždy se jen pozdravíme a nedebatujem. Jsem ráda, aspoň se na nic neptají :D.. Jeee. Ja jela za Milým až v neděli, což si určitě četla na blogu, neboť byl předtim nemocný. Šli jsme na procházku, koukali na serialy a tulili se v posteli, presne :D;) Mě se nedávno zdálo, že se k nám nastěhovala učitelka, kterou všichni úplně nejvíc nesnáší :D Já ji mám docela ráda, protože mám ráda i biolu, ale i tak to byl dost forek :D:D To já bych bez tlustých ponožek v zimě vůbec nepřežila. Dokonce jsem si řped týdnem do školy donesla válenky, aby mi bylo teplo! :D Ta písnička mi vyšla přesně na přečtení článku, fajnéé.. :)

Unknown řekl(a)...

Taky nesnáším jak se pololetním ""prázdninám"" říká prázdniny! Grr!
A se seminářema ti nepomůžu, sama nevím kam bych šla... Ale asi by u mě nakonec zvítězila Literatura, páč pořád lepší se učit sračky o knížkách, než o historii. :)