sobota 26. ledna 2013

By the way

Tento týden přicházím o iluze.

Jako když jsme psali pololetní test z dějáku (což se ještě ke všemu prý nesmí) dvě hodiny po uzavření klasifikace nebo když další den fyzikářka normálně zkoušela. Nevím, tak nějak jsem ze svého selského rozumu a vlastních zkušeností usoudila, že přece nám doprdele dají aspoň ty necelé dva týdny trošku oddech, ale prostě ne. Taky probíráme organickou chemii stylem vše víte, vše znáte, jen opáčko, až na to, že jakési pouhapouhé základy jsme brali někdy v osmičce a od té doby a) utekla už velká voda b) někteří z nás to moc nepochopili ani v osmičce, že. Na druhou stranu náš nabušenej biologář má ty nejlepší vtípky na světě (někdy je doslova k sežrání) a na středu máme slíbený, že se budeme dívat na kreslený olympijský hry zvířat.

Jinak mám asi zase práci; v úterý jsem byla poprvé doučovat toho kluka, co mi bývalá třídní dohodila. Byl roztomilej a trochu vyděšenej, ale myslím, že to pro mě bude ještě těžší než pro něho, protože chudák neuměl ani vyčasovat I am, you are, a to je v šestý třídě. Navíc se ode mě tak nějak očekává, že ho jako všechno naučím, aby nepropadl, když mi platí. Ó velký angline, stůj při mě a dej, ať se hoch učí a učí a učí, protože těžko ho chudáka můžu naučit past simple když ani neumí present simple.

Jsem ráda, že jsou volby za náma, protože mě to všechno začínalo už dost srát. Myslím, že ze všeho nejhorší jsou takoví lidi, od kterých jste nikdy předtím neslyšeli ani slovíčko o politice a teďka řvou po zemanovcích, jak je Schwarzenberg boží, a jak jako se asi pos ... že si myslí něco jiného (asi to bylo i naopak, ale já to slyšela upřímně jenom takhle). Na druhou stranu titul je sice titul, ale stejně jako on je kníže, já jsem mistryně světa a nikdo mi tak neříká. Asi nejvíc mě dojala Pavla, co už si holí podpaží, když přišla jedno pondělí do baletu s obrovskou plackou přes hruď. VOLÍM KARLA!, stálo na ni. Nejlepší na tom je, že Pavla, co už si holí podpaží, vlastně ještě nemůže volit. Zato mi ale řekla, že "v pátek jim dojdou placky další, a potom že to chce nosit i její pětiletá sestra." Degenerace.

Každopádně abych to nějak uzavřela, Miloš měl včera svátek a tak dostal aspoň pěknej dárek. Nadávat budeme beztak stejně, ne-li víc. Aspoň, že se nebojí otevřít hubu. V tomhle jsme si vlastně dost podobní, i když je dost divný přirovnávat se k sedmdesátiletýmu dědulovi s podbradkem.

Během týdne jsem taky dost možná prodělala chorobu, ale teďka už je mi dobře. Měla jsem z toho trošku strach, protože jsme včera jeli na soutěž, a i když určité věci dost podělala (průměr je tak deset chyb, já jich v jednom opisu měla padesát :D - holt kdo umí, umí), tzv. o prsa korejské ženy jsem nakonec vyhrála a získala naprosto exkluzívní škrabku na auto s logem města, dvougigovou flashku, dvě prupisky, takovou podložku (ještě s cenovkou), a aby se neřeklo - krásnej stříbrnej řetízek, který mám teď na krku. Nechci vypadat nevděčně, jen poukazuju na to, že opravdu prachy nejsou - dobře si pamatuju, že jsem si z té samé soutěže kdysi odvážela značkové šampony, krásný kalendáře a dokonce i batoh.

Jinak nožka už je taky oukej, jen mám přes půlku tlapy mega modráka, který mění každý den barvu. Dnes jsme na hnědé, ale třeba v pondělí byl nádherně modrej. V pondělí u nás byla ledovka, jakou jsem nezažila, ale přežila jsem. Taky jsem minulou neděli - dle očekávání - strávila celou s Milým v posteli (ňuf), a na ty slavné ó velké pololetní prázdniny se chystám zase já k němu. Zítra mě místo něj čeká laborka z biologie a mamky projekt do práce. Eeeej! 

Juno

8 komentářů:

Eliška řekl(a)...

Jsem šťastná, že se nemusím ztotožňovat s dědulou, ale s tebou, s tím, co píšeš :D
A ačkoli ti závidím, jak si hraješ na chameleona, přeju ti, ať už je to v pohodě :)
A ať je teď ten týden lepší, než tenhle... :)

Tereza Vlčková řekl(a)...

Tak ať se to všechno zpraví :).
Jinak ty placky od nás ze školy nosili hlavně lidi, co nemohli volit :D. Neviděla jsem to ani na jednom 18 + :D. Takže placky byly sice hezký, ale prostě stylový, než učinný :D

danielle_m řekl(a)...

Tak. Přesně. ,,Však to máte už na druhé pololetí.." Jejdáá. Jim nestačí, že narvali 100 písemek do 10 pracovních dní prostě. A nejradši mám, jak furt říkají: Však teď budete mít prázdniny.. Jooo? JEDEN DEN! :D Mě se ty placky líbily a štve mě, že ještě nemůžu volit, i to, že vyhrál ten divný Zeman. Já se o politiku nikdy nezajímala, ale začla jsem to trochu sledovat a vážně jsem byla pro Karla, ach jo :/ No tak snad to s nim nebude tak děsný.. Jak byla ta ledovka, šli jsme k Milému, jenže on bydlí v takové vesnici, kde se vůbec nedá dostat, a museli jsme jet vlakem a pak 3 km jít pěšky po takové divné-skoro-dálnici, jenž byla úplně celá zapráskaná rozjetým sněhem, a vždy když jelo nějaké auto, začla jsem se krčit a pištět a bát se o své krásné modré kalhoty :DD Aspoň byla sranda. Každopádně jsme potom došli na jinou cestu a tam zas byla parádní ledovka. Já ani nevlasntím zimní boty, tak Milý nadával, že se někde vysekám, on zas neměl rukavice, tak já nadávala, že bude nemocný :DD Nakonec jsme tam došli, uvařili si čaj a váleli se v teplé posteli, hihi..

BAuu řekl(a)...

Druhý pololetí je zabijácký, a to sotva začalo. Jsem ráda, že to mám za sebou jako student.:)
Já trávím čas v posteli sama. Maximálně s kocourem. Ale nestěžuju si, to je taky dobrý společník, pokud zrovna nemá chuť spát mi na obličeji.:)

ta, co běžela za králíkem řekl(a)...

Taky se zrovna učím organiku. A podléhám spínu. Na bakaláři jsem s ní měla celkem problémy, ale pak jsem je nějak překonala a u státnic jsem tehdy dostala zářivé A. Vlastně jsem začala organiku mít fakt ráda. Jenže od té doby jsem toho už strašně moc zapomněla a navíc se teď ode mě očekává nějaký oslňující výkon. Špatné, špatné, špatné :(

Hezký týden Ti přeju a užij si prázdninečky (protože budou jen maličký) s Milým! :)
Alenka

slečna L. řekl(a)...

mě je z těch voleb smutno.. hodně.

ani proto nevím, co víc vlastně napsat k tvému článku nebo jinam..

Idealist. řekl(a)...

Nefandila jsem ani Karlovi, ani Zemanovi;D, takže mi bylo tak trošku uplně jedno,kdo v 2.kole vyhraje, jelikož v prvním kolem jsem volila někoho jinýho a stále si myslím,že to byl nejlepší kandidát xD. Každopádně to dopadlo tak,jak jsem řikala - týden po volbách, a už se po všem slehla zem, žádné komentáře na facebooku, žádné vyjadřování, prostě klídek a všem je to zase uplně fu(c)k:D

chilli-chocolate řekl(a)...

Máš skvělej blog, jsem tvou novou čtenářkou :) zvu tě k sobě na giveaway: http://chilli-chocolate.blogspot.com