sobota 8. září 2012

We're living in the den of thieves, rummaging for answers in the pages

A tož tak nám to zas začalo. Nestěžuju si, některý věci prostě asi musíte absolvovat předtím, než si vezmete prince Harryho a bude z vás (chytrá) vévodkyně z Vejlsu.

Nakonec nesedím sama; sedím s K., která je hrozně milá, hodná, věřící. Ne, že bychom byly nějaký kámošky, ale tak nějak jsme si zbyly. Aspoň budu mít od koho opisovat a pučovat si pravítka, a takový ty víc kámošský věci si schovám pro Iv. Nicméně to stejnak bude hardcore, protože před náma sedí jedna moc zlá slečna Ax. (o který už jsem vám tu asi milonkrát psala), která všechno ví nejlíp, všechno musí dělat, a hlavně poslouchá cizí hovory a bez přizvání se do nich vždycky přisere (a protože bych ji nerada udusila polštářem nebo tak něco, zvolila jsem tvrdou metodu a vždycky, když se tak typicky nahne, aby lépe slyšela, popřípadě se hned přeptá, o čem se to bavíme, dosti drsně ji utnu).

Víte, co si přeju celej život? (No dobře, celej ne, ale fakt dlouho). Beatles tričko. Od tý doby, co jsem díky Kristý poznala, že i taková se prodávají, po něm toužím dnem i nocí. A ve čtvrtek v Nový Karolině jsem ho v H&M objevila. Hned jak jsem ho spatřila, pochopila jsem (i to tričko), že bude moje (nehledě na drahý peníz, který za něj chtěli. Ale Johne, udělala jsem to pro tebe!). Je nádherné, boží, úžasné. V pátek jsem se v něm hnedka byla ukázat našemu panu zástupci (vždycky to byl kámoš, ale od tý doby, co jsme jeli ze soutěže a mně volala mamka a autem se rozeznělo "Close your eyes and I'll kiss you, tomorrow I'll miss you..." a on zjistil, že (taky) miluju Beatles, jsme kámoši nejlepší); pochopitelně se mu to moc líbilo. --

!!!
Kdybych byla jakožto bloggerka co k čemu, udělám pořádný ňů in článek vo hovně (neberte si to nijak špatně, i když není nad dlouhý sarkastický články à la já (bien sûr), i tohoto je asi třeba, a někdy je dokonce i zábavné se na tyto články podívat), ale je m'excuse, nějak na to prostě nejsem.

Nicméně zpět k Nový-Mně, koupila jsem si taky tričko v Orsayi, ve kterým vypadám jako princezna a potom ještě šaty (z 600 slevněný na stovku, tož nekupto) v New Yorkeru; zkusila jsem si je víceméně ze srandy, a ze začátku se mi vůbec nelíbily, ale teď už jsem jen jejich. Jsou tyrkysově modré s bílými puntíky a celé vypadají, jako že se nosily tak před padesáti lety. Jak říkám, boží. Ještě ve stádiu uvažování ano/ne jsem poslala MMSku Ivušce, a obratem mi došla odpověď "kamo, hrozně ti sluší, vem je". (joo, to my si tak říkáme, kamo či kamobracho), takže nebylo co řešit.

Taky jsem si koupila krásný drahý sešity. Stály asi dvojnásobek toho, co sešity normální, ale já prostě hrozně chtěla přesně takový sešity, jako má Eliška, no, a tak je mám.

Včera jsem měla vzpomínkový večer na "den, kdy jsem se zamilovala do Beatles". Pamatuju si to docela přesně. Nějak jsem se dostala k písničce Across The Universe, verze první R. Wainwright, a potom Beatles. Chvíli jsem poslouchala Johnův trochu něžnej a trochu chraplavej hlas (i když tehdy jsem ještě nevěděla, že to je John) a divný vrzání; jako by ta nahrávka byla nějak nekvalitní, and then, out of nowhere, I fell for them. Zní to trošku jako lovestory, hm?

Až tento masterpiece dopíšu, čeká mě referát do dějepisu. Zatím mě ta škola zas tak nesere, teda až na některý lidi. Třeba je tu jedna holka, z jejíhož chování čiší teatrálnost na všecky strany, ale jinak je podle všech na tak milá, že to až bolí, úžasná, a tak. Kdysi jsem se s ní bavila, ale nyní mě při každém pokusu o konverzaci tzv. setře, tak už se radši ani nesnažím. Ale na druhou stranu, asi těžko bych mohla mít ráda někoho, kdo se i na přihlášku do blbejch tanečních podepíše Alenka. AlenKa. Seriously.

Kromě uklízení a vzpomínání na old times ještě často přemýšlím o being number one. Víte nepamatuju si, že by o mně někdy někdo v pátý či jiný třídě napsal slohovku nebo do dotazníku napsal, že jsem jeho nejlepší kámoš, i když jsem třeba v tý době nejlepší kámoš fakticky byla. Jasně, teď mám Iv, ale pořád tu jsou lidi, kteří místo hodin poslouchání mýho čistýho úžasnýho sarkazmu, mého charismatického kouzelného já a mý bolestný upřímnosti často a rádi dávají přednost blbejm AlenKám. I když jsem ještě byla se svým bývalým, přišlo mi kolikrát, že všechno je důležitější než já, a tak to je snad vždycky, a to bolí, hrozně moc.

Juno

PS.: Zakončeme to trošku veseleji; všechno nejkrásnější a nejlepší přeji jak Elišce (k narozeninám dnešním), tak Kristý (k narozeninám včerejším)! Holky, jste boží :D.

Pokud máte teď někdy narozeniny ještě někdo a chcete popřát, ozvěte se, jsem zrovna v dobrém rozmaru.

(Regina Spektor - Us)

6 komentářů:

Jedikats řekl(a)...

Pises hrozne pekne a tvuj pozitivni clanek mi zvednul naladu :) Mej se i nadale krasne! :)

Eliška řekl(a)...

Vezmeme to hezky popořadě :)
K opisování ti gratuluju, slečen Ax. máme plnou třídu, tričko je vážně boží :), k dalším novým věcem ti moc gratuluju (taky chci umět takhle hledat :)), za svoje ňů iny se dodatečně i dopředu omlouvám :D, rozhodovací MMSky taky často posílám, ale nedočkám se odpovědi, sešity ála já jsou nejlepší :D, v Ikei už jsem nebyla nejmíň tisíc let, tvůj sarkasmus miluju, tvoje články taktéž, a za přání ti moc děkuju! :)

ta, co běžela za králíkem řekl(a)...

Já to vezmu hezky na přeskáčku.

Koukám, že zas nějaká namyšlená fuchtle dělá ostudu mému úžasnému jménu! :-/ Většinou se představuju jako Alena nebo Alča, ale poslední dobou se občas představím i jako Alenka (naposled třeba čtyřletému bratranci mého nejmilejšího nebo legendárnímu klávesákovi jedné místní kapely, který je sice o nějakých 20 let starší, ale něco jako vykání očividně neuznává). Ale proč ta káča píše proboha AlenKa???


Ňů in? No, jako má to něco do sebe (jako ty wishlisty a random fotky a podobný slepičárny) - člověk si aspoň uvědomí kolik nového toho má :) a kolik zas utratil peněz :-/

Tričko Beatles? Super! To vlastně ještě taky nemám a taky by se hodilo a líbilo :)

Unknown řekl(a)...

Já jsem taky byla nedávno v Nové-Tobě a viděla tam asi milion triček buď jenom s Johnem, nebo s Beatles, ale tohle jsem tam neviděla! Je úžasné. Ještě hezčí než to moje (grr. :D)!
Ty sešity jsou úžasné. Vždycky se mi ze sešitu lépe učí, když je hezký, myslím, že to nebyla špatná investice.
A když se zase budeš cítit, že tě nikdo nebere jako důležitou, nebo nejlepší kamarádku, věz, že jsme tady vždycky my - blogoví kamarádi, kteří na tebe nedají dopustit a mají tě MOC rádi!!! :)
A děkuju za krásné přání! ;)

Baab řekl(a)...

dneska jsem tyhle sešity šla koupit :)

e řekl(a)...

Tričko Beatles jsem nikdy nechtěla a zrovna se ke mně jedno přifařilo, jenže haha, co dělat, když Beatles jsem nikdy neposlouchala a jediný, co jo, bylo Yesterday. Měla jsem ho na sobě jen párkrát; připadám si v něm jak jedna z těch, co to stěží poslouchají, ale na tričku je mít musí. Ale tak, když ti dělá radost, je to jedině dobře :D.
Ale ty sešity jsou úúúžasný, já si je kupuju průběžně, vždycky, když na ně narazím. Láááska :D.