pondělí 14. května 2012

Being versatille

Tak jsem se blogovou šeptandou dozvěděla, že lidi konečně pochopili, jaký se ve mně skrývá potenciál, a konkrétně slečna L. mě nominovala na jakousi soutěž, o které sice nic nevím, nicméně mě to velice potěšilo. První si odbydeme takový ty formálnosti, jako třeba "pravidla":


Nominovat 15 blogerů, jejichž blog vznikl relativně nedávno.
Informovat nominované o nominaci.
Pozradit na sebe 7 různých informací.
Zmínit, kdo tě nominoval.
Připojit ikonku Versatile blogger awards k článku.


Pravidla č. 1 i 2 hned teď zcela sprostě poruším, protože snad všichni mí oblíbení bloggeři už se tohohle účastnili :). Pokud je ještě nikdo nenominoval, můžou pokračovat: idees, Beth Hisemova, BAuu, samozřejmě Christie :) a milá danielle m.

1) Česká ingliš a jiné
Když jsem byla malá, nechtěla jsem číst titulky, a ani je číst nestíhala, proto schvaluji dabování krásných animáků pro děti (i když, upřímně, i Tangled a Despicable Me je stokrát lepší anglicky), ale proboha, proč (?!) ničit všechny ty úžasný hlášky a vtípky nepřirozenými hlasy? English is cool, dudes. A nejen angličtina, vlastně jsem za poslední rok dospěla do takového stadia, že bych se dívala na film v originále, i kdyby byl německy. Německy! No fakt.

Next point, -OVÁ. Ne, prosím, nedělejte to. Sakra nikdo se nejmenuje CabotOVÁ, StilesOVÁ nebo SmuldersOVÁ. Respektujte jejich pravá jména, čeští inteligenti. Tahle tři malá písmenka mě vždycky dokážou vytočit.

2) Přezpívaný písničky,
tak to by mělo být trestné. Neznám nic horšího než ten pocit, když zaslechnu z rádia hrát melodii mé oblíbené písničky, a když začnu poté zvesela více či méně anglicky zpívat původní slova, ale místo nich na mě vybafne nějaký český blivajz, je mi fakt nepříjemně. A věřte mi, je fakt docela těžký přeřvat "srdce máááám vlááááčné" (nebo co to tam mele) originálním "turn around, bright eyes!"

3) Moje představa dokonalýho vztahu
jsou Lily a Marshall z HIMYM. Vážně. Tahle true love je podle mě mnohem krásnější a opravdovější než všechna typická filmová klišé dohromady.

4) Miluju šťastný konce.
Není to teda tak, že bych se nějak vyžívala v těch na první pohled prokouknutelných sračkách, ale mám ráda důmyslný vtipný knížky a filmy, po jejichž shlédnutí se můžu usmívat; které mě naplní dobrou náladou. Teda jako jasně, jsou i výjimky, jako třeba milej Donnie Darko nebo Brokeback Mountain. Některý psycho filmy jsou prostě dobrý, ale není nad to rozplývat se nad perfektním životem někoho jinýho. Vždyť nakonec i stará dobrá Susannah skončila se svým Jessem, a ten byl sto padesát let po smrti. No jo, někdo má prostě pech.

5) Nechlastám ani nekouřim,
jediný, co akceptuju, je jednou za sto let vodní dýmka. Alkohol mi prostě nechutná, teda mám moc ráda bílý víno s minerálkou a taky pivo, ale to mám zakázaný říkat, protože to prý pijou jenom takoví ti burani a tak. Pořád ještě zvažuju, jestli mám jít do toho Puschkina od Iv, když smrdí jako sirup proti kašli. A někdy bych se hrozně ráda podívala, jak vypadám s cigaretou u huby; víte co, někdo to má jako image. Ale jinak díky, nechci. 


6) Jsem hrozně zlá,
nebo se to teda alespoň o mně říká. Fakt je, že umím být úžasný zlatíčko i pořádná svině. Radši jsem to druhý. Lidi vás potom neotravujou a tak. Princ říkal, že se mu líbím právě proto, že jsem zlá. Zlý holky to mají jednodušší.

7) En mi jednou řekla, že vždycky se mi musí líbit něco jinýho, než ostatním,
že musím dělat věci jinak, prostě pořád. Neříkám, že to není pravda. Ale je fakt, že někdy bych si zcela upřímně přála být jako ty oblíbený holky: hloupoučká a povolná. Ale na rozdíl od ostatních si nikdy na nic nehraju. Proč taky? Nepotřebuju, aby mě někdo zbožňoval za to, jaká nejsem.

(Lou Reed - Perfect Day)

6 komentářů:

danielle_m řekl(a)...

juu, ja jsem jmenována ^^ děkujuu.
zajímavá fakta :D takové soutěže mě štvou, vůbec je nechápu :D ale je zajímavé přečíst si něco takhle ;)) s tím počešťováním ženských příjmení souhlasím, je to hrůza!

Vivi řekl(a)...

Divoký, zlý a vtipný holky mám ráda! Proto sem tak často chodím ;-). Zase jsi mě pobavila.
Vivi

slečna L. řekl(a)...

A takovou Tě mám přesně ráda, snad i pro tolik společných věcí, co máme. Díky za tenhle článek, který mi mimojiné připomněl mou nenávist vůči "počeštělým" příjmením nebo dabingu.

idees řekl(a)...

jee, nějakou dobu už jsem u tebe nebyla a tolik nových věcí... díky za nominaci, pokusím se něco vymyslet :)

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím!! Koncovka -ová, mě vždy dodělá!! :) Cameron Diazová atd.. BOŽE! :O

BAuu řekl(a)...

Máme mnoho společného. A ještě jsem označená. Poprvé. Připadám si důležitě. :))) Děkuju!