Takže můj první (ne produkt z Lushe, jak byste asi čekali) fotodokumentovaný recept je z březnového Alberta. Včera jsem to ukuchtila na večeři a bylo to moc dobré, ale pořád považuju za svůj masterpiece kuskus.
Co píší o surovinách (pro 4 osoby) - tučně, to, co jsem skutečně použila je hned vedle normálním písmem
1 lžíce olivového oleje - asi pět lžic olivového oleje
3 pórky, nakrájené najemno - dva pórky, ale byli to fakt macci
2 stroužky česneku, nasekané najemno - toho jsem se snad jako jediného opravdu držela
250g čerstvých špenátových listů - netuším kolik, snad zhruba tak; bylo to v příliš velkém balíku a já fakt nemám odhad
200ml zakysané smetany - 190g (mínus to, co jsem ujedla)
sůl - špetka je dost pitomý pojem, takže jednoduše - dle citu
400g uvařených těstovin fusilli - takové ty vějířky nebo co, teď si nemůžu vzpomenout, jak se to jmenuje
50 g sýru s modrou plísní - spooooousta nivy
Postup (kurzívou postřehy a tipy :D):
Olej rozehřejte na pánvi, přidejte pórek a nechte za občasného (raději více než méně častého) míchání změknout - bude to trvat asi 15 min. (poznáte, až to bude, protože to bude najednou vypadat hrozně chcíple). (Než se to udělá, nezapomeňte si uvařit ty nudle.) Na posledních pět minut k pórku přidejte i nasekaný česnek. Vmíchejte špenát (nezapomeňte ho umýt, čuňata), nechte jej lehce zavadnout (prostě to nechte na pánvi tak dlouho, než to bude vypadat aspoň tak chcíple, jako ten pórek a výrazně to sníží svůj objem). Přidejte zakysanou smetanu (raději neochutnávejte, nebo jí polovinu sežerete, asi jako já), osolte a vmíchejte uvařené těstoviny. Podávejte s rozdrobeným sýrem (nebo si ho radši nastrouhejte).
A nenadávejte na kvalitku, byla tma jako v prdeli. Ale tak "rozmazaný" je to schválně, vypadá to tak drsně umělecky. |
Dobrou chuť :P.
Juno
5 komentářů:
Fotku nevidím vubec ale za recept děkuji, neumím používat zakysanou smetanu, já bych prostě měla jen těstoviny se špenátem ale tohle je lepší :)
ten recept zajtra určite vyskúšam, už dlho som nejedla naozaj skvelé cestoviny a tieto vyzerajú úžasne :)
Miluju těštoviny, špenát, nivu i smetanu... jaktože tenhle recept neznám?!
Díky za inspiraci, už vím, co si uklohním k večeři :D
ten recept je báječný, poslední dobou přicházím na chuť špenátu - čerstvému, tak ho vyzkouším. :)
jen foto vůbec nevidím. :(
Ach, děláš mi chutě.
Okomentovat