středa 29. února 2012

Don't let idiots ruin your day

Tak jo, možná jsem pošuk a poseru co můžu, ale dostala jsem jedničku (no, vlastně jedna mínus) z testu z matiky. Z matiky. Asi bych z toho nebyla tak odvařená, kdybych po včerejším k-o-l-a-p-s-u při dopisování jiného matematického testu úplně nepohořela (byť jsem to uměla, jako málo co, no jo, vážně na mě nepůsobí studená ředitelna jako dobré místo pro test, zvlášť, když vás tam dusí celou hodinu). Docela mne ranilo to, jak mi tvrdila, jak vůbec netuším o co jde a neumím ani ty nejjednodušší základy, tak jsem se dneska na ni před testem zle podívala, vzala do ruky prupisku a tady to máš, ježibabo! 

Fakt je, že jiné věci nedopadly tak dobře, jak bych si představovala, ale je teprve (skoro) březen. Tak jsem tuto radostnou zprávu napsala tolika lidem, co to jen bylo možné, pochválila své spolužáky vhodným výběrem písně, kterou si dali na svou zeď (Beatles; jde vidět, že kluci fakt dospívají), a teď se půjdu učit geolu a luxovat a tak.

Abych nezapomněla (jakože bych nezapomněla), dočetla jsem Forever Princess, poslední díl "Princezniných deníků", a hele, byl to fakt jinej level než všechny ty předchozí díly dohromady. Mia je o dva roky starší (taky ta knížka vyšla asi sto let po těch předchozích, nebo tak nějak), a má to ten správnej romantickej happyend, přesně takovej, jaký tak miluju. Meg je prostě třída. Hele, nevykládejte si to špatně. Takové ty sračky, u kterých jsem schopna na stránku přesně odhadnout TU trapnou scénu, rozebranou asi dalších deset kapitol - mám na to asi čuch, nebo co, fakt nesnáším. Jen mám ráda šťastné konce.

Ležela jsem si tak v posteli a došla mi moc roztomilá zpráva od spolužačky, že jakožto nejspolehlivější osůbka z naší třídy určitě vím, co bude v zítřejším testu z geologie. Hele já vím, že mě jenom využívají. No fakt, většina z nich se mnou mluví jen, když potřebujou něco okopírovat nebo půjčit sešit. Protože na zápisech si fakt dávám záležet. Barevně si podtrhuju a tak. A v biole, kde se to fakt hodí, si píšu vysvětlení každé pitomosti, což lidi oceňujou. A tak jsem se zvedla z postele a udělala jsem přesně to, co se čekalo, že udělám: napsala jsem jí hrozně milou zprávu a všechno jí do podrobností popsala.

Jsem prostě zlatíčko, neasi.

Mimochodem, v biologii teď probíráme úžasné věci. "Nejtěžší učivo vůbec", což znamená prosmáté hodiny nad něčím, co absolutně nemáte nikdy šanci pochopit. Moře a moře fosfátů, kyselin, a hlavně nikotinamidadenindinukleotidů. Tak schválně, kdo to přečet? Ale ono se to tak fakt jmenuje, bylo to v té prezentaci, a tak jsem si to přečetla a řekla si challenge accepted, a teď se to učím co nejrychleji říct. Jo, a fakt je to jedno slovo.

A slibuju, že když se to někdo naučí říkat rychleji než já, dostane lízátko.

Mám chuť na ty bramborový šátečky s povidly, které jsem včera asi dvě hodiny matlala, byly skvělé. Na plný pecky poslouchám zas a znova "'Cos when you're with me I can't help but be so desperately uncontrollably happy!" a těším se na sobotu, pokud teda bude nakonec boyfriend moct přijet.

Žijte blaze,
Juno

4 komentáře:

slečna L. řekl(a)...

Juno, jsem ráda, že teď píšeš často. Já měla dneska těžký den a Tvůj článek mě zase jen zlepšil náladu. ;)

Víš, že jsme si podobné v těch třídních věcech? Taky jsem zlatíčko. Bože, za dobrotu na žebrotu. Pak mě ani nepozvou na prázdninovou vodnici. Nasr..!

Prosím o recept na ty šátečky. :)

Anna řekl(a)...

Taky miluju Meg C. Četla jsem od ní asi vše co u nás vyšlo! Na poslední princeznu se zatím jen chystám protože jsem pořád v práci a na oblíbené autory potřebuju mít čas a klid:-D

http://anns-fashion-blog.blogspot.com

ta, co běžela za králíkem řekl(a)...

Ten nikotinamid adenin dinukleotid zkrať na NAD a je to :) Ale jinak je, myslím, nejdelší chemický název plný název titunu (nějakej protein). Lízátko asi nebude, co? (ale jo, jedno mám v šuplíku:)

Krásně podtrhané zápisy v sešit - palec nahoru :)

Vyčůraný slípky spolužačky - palec dolů :(

A dotaz: fíííha, ty děláš balet?

Eliška řekl(a)...

Jak jsem šťastná, že nemám chemii ani biologii :D
Taky jsem v poznámkách jedna z nejspolehlivějších, naštěstí však nemám facebook :)