úterý 24. ledna 2012

'Cause he gets up in the morning, and he goes to work at nine

Takže tenhle víkend jsem zase strávila s Džejn a Iv, pro změnu.
Vypily jsme asi pět litrů Spritu, snědly spousta párků, udělaly několik fotek na téma "mám tvoje vlasy" a zhlédly dva poněkud hloupoučké filmy.
Kolem poledne jsme vstaly, s D. usmažily řízky a já udělala polívku, a kolem třetí odešla i D., která mi teda ale ještě předtím stačila přilepit na mé balletshoes takové spešl kožené proužky, aby to tak neklouzalo, které už mám u sebe asi tak půl roku.

Uvědomuju si, jak moc jsou pro mě ty holky důležité. Hlavně teda D. má svoje mouchy, ale to máme každý a já už si tak nějak zvykla. A když jsme včera v baletu hodinu zkoušely takový supercool přehoz (já jsem vždycky ten skákající, a ne držák), při kterém si minule Džejn natáhla sval a já jí jako kompenzaci musela napustit naši boží rohovou vanu s tryskama, bylo to naprosto úžasné, i když říďa už posléze trošičku nervil. Ale no tak, přece nemůžu za to, že přitom vypadáme jako úchylové, nebo ne?

Nicméně jsem poslední dva dny tak utahaná (no, dneska se necítím dobře celkově, ale co už), že přijdu ze školy a má dobrá vůle učit se se vytrácí ve chvíli, kdy na chvíli zavřu oči. Děda měl včera svátek, ráno jsem mu napsala zprávu a dneska koupila v Albertu tu nejdražší a nejvíc nejkakaovější čokoládu a šla mu popřát, měl radost.

Přečetla jsem Malý a Velký Testament.
Absolutně netuším, o čem to milý François celou dobu kecal, furt něco žvanil o nějakým itemu, nicméně jedna z nich se mi líbila. To odporný ni už jsem pro Vás nahradila ani, tak se kochejte:

Není vzlet, aniž bys dřív spad,
ani bez "fuj" cesta k uznání,
ani zdravý bok bez chorých zad,
ani výřečnost bez chvástání,
ani pevná vůle bez měkkosti,
ani něha bez ženy, jež žhne,
ani moudra, vzešlá z bláznivosti,
ani láska bez hry milostné.

Jestli si to chcete vědět celý, přečtete si ten blbej Testament. Máte to koneckonců k maturitě :P.

Co říkáte na naši první počínající kyberwar? Sranda, no. Nevím, co si všichni ti inteligenti myslí, že jako dělají. Chci říct - lidi si rychle zvykli na to, že si budou stahovat a sdílet kdy chcou a co chcou. Přece jim (nám, vlastně) to nemůžou jen tak zakázat? Lidi jsou svině a stejně si vždycky najdou jinej způsob, jak dosáhnout toho, co chtějí.


Všude se píše a mluví jen o One Direction, a tak jsem se rozhodla, že těm klučíkům dám šanci a poslechnu si jejich největší vykopávku What Makes You Beautiful.
Docela mě vyděsilo, když na scénu napochodovalo pět napomádovaných cukroušků, ale to vlastně byla ještě pořád ta lepší část. Nevím, jestli je to záměr, ale chvílemi mi přišlo, že snad ani neumí anglicky, cosi tam huhlají a je to dost děsný, zvlášť když uvážíte, že jsou brit-irish band.
Hele, fakt se mi to nelíbí. Dokonce to není ani roztomilý, natož tak dobrý.

Tak nezlobte a pusťte si radši Kinks. Ta písnička byla v Love And Other Drugs i v Juno, takže prostě musí být úžasná. Old music good music, neasi.


Mějte se,
Juno
The Kinks - A Well Respected Man


3 komentáře:

Wanda TheBlow řekl(a)...

old school music.
to je to pravé.

slečna L. řekl(a)...

skvělá písnička! :)

Testament, to jsi teda dobrý. Z "ni" by mi asi brzo šiblo, ale možná si to taky přečtu, až nastane krize v knižní sféře. :D

Jinak kyberwar je dost děsná, nechápu to. Co já (my) budeme dělat? :P

Markéta řekl(a)...

Na mém blogu právě probíhá giveaway, třeba se budeš chtít zúčastnit :-)

http://marketatrpisovska.blogspot.com/