pátek 6. ledna 2012

All I want is you will you stay with me? Hold me in your arms and sway me like the sea ...

Tak jo, poslední dny jsou fakt hustý.
Včera jsem přišla domů až o půl deváté a do půl dvanácté se učila. Pak jsem se na to vykašlala a po telefonu se půl hodiny vybavovala Milým, což mi teda rozhodně zvedlo náladu víc než nějakej podělanej dějepis, kterej úplně nesnáším kvůli naší supr profesorce.

Vlastně ani nejsem tak unavená, jak bych po těch pár hodinách spánku čekala, že budu. Ale to je fuk.
Mám do krve rozedřené paty z mých úžasných botiček (které rozcházím už druhým rokem) a obočí už potřebuje jen pár dní, aby bylo zase celé. No, aspoň doufám.
Dostala jsem dostala letos první známku z ajiny horší než 1 - totiž dvojku. Uznávám, že ta esej nebyla zrovna můj masterpiece, vlastně jsem si připadala skoro trapně, co za sračky to tam píšu, ale já byla úplně natěšená na téma, které měli všichni - místo, kde by chtěli žít a tak, a místo toho jsem dostala za úkol psát cosi o fights (nevím, jak to výstižně přeložit) between teenagers and adults nebo co. Fakt hustý, nicméně navzdory "very informal expressions" a nevím čemu všemu dalšímu, co bylo špatně, tu slohovku nepochopila. Teda to, jak jsem to myslela.

Dnes jsem se po dlouhé době ukázala v pátečním tělocviku. Nechápejte to špatně, nezapomínám náhodou stále oblečení nebo tak, prostě jen ve škole moc v pátky nejsem. No, tak jsem byla pochválená, jak vysoko vyšvihnu tu nohu a jak udělám provaz a placku bez mrknutí oka a tak. Ještě aby ne, po všech těch hodinách strávených v baletu. Nějak už mi došlo, že mé ctěné spolužačky špatně snášejí, že ony hekají metr nad zemí a já si ležící na zemi můžu i zpívat; jenže já prostě neumím dělat, že to neumím, když to vlastně umím, žejo. I když tohle ve výsledku nehraje žádnou roli, protože jak se zkouší nebo tak něco, tak to vždycky poseru a spadnu i z tý blbý kladiny (která je vysoká tak padesát centimetrů). Prosím připomeňte mi, kdy jsem začala být takový nervák, že se mi třeba i uprostřed vystoupení povede zapomenout, co mám dělat, i když jsem to bez zaváhání předtím dělala tak pětsetkrát.

Dnes jsem byla ve čtecí náladě, takže jsem hned po škole vyrazila se svojí kůl čepičkou (ve které když mě spatřila V, vybuchla smíchy, ale mně je to celkem fuk, protože mi jí dal on a taky protože se mi prostě hrozně líbí) a zkaženýma sluchátkama do knihovny a půjčila si alespoň první dva díly Mediátora. (Plus další dvě bichle, které jsem zcela spontánně vybrala podle obalu. Vždycky vybírám knihy podle obalu, pokud to teda není nějaký autor, u kterého vím, že i polorozpadlá zapáchající kniha bude naprsosto epická.)

No, řekněme, že první díl už mám přečtený.
Už jsem skoro zapomněla, jak strašně moc tyhle knížky miluju. Asi si je za svoji hereckou výplatu koupím všechny domů.
Nepřečetla jsem je sice ve správném pořadí - myslím v osmičce, nebo kdy jsem se k nim dostala poprvé -, takže to hodlám napravit tentokrát, až tam ten zlosyn vrátí třetí a čtvrtý díl -, nicméně je to prostě b-o-ž-í.

Skoro lituju, že se nejmenuju Susannah a nebydlím v Kalifornii a že u mě v pokoji nebydlí 150 let mrtvej duch španělskýho poloboha, co mi neříká querida.
Vlastně dost lituju.
Ale co už.
Když už jsme tak u toho, místo toho mi francouzsky píše nějakej černoch, že chce být můj kamarád.
Aspoň něco, no.

Jo, a taky dost jistě vím, že nechci, aby se Mediátor někdy zfilmoval. Protože na hlavní hrdinku by se samozřejmě nehodil nikdo jiný než já, a tak dokonalý herec, aby představoval mého ideálního Jesseho, prostě neexistuje.
Takže asi tak.

Džejn jsem viděla poprvé po měsíci a obdržela jsem solný svícen, jestli víte, co myslím.

Tak zdar, jdu vdechovat solné výpary.
Nebo tak něco.

Juno

5 komentářů:

Eliška řekl(a)...

Krásně píšeš! :)
Čtecí náladu mám taky, ale nikdy se mi nechce do knihovny :D Momentálně mám doma nepřečteného jen jednoho Pratchetta, které nečtu, al byl to dárek od táty... :D
Obdivuju, že máš samé jedničky z angličtiny, co bych za to dala! :)
Ve všední dny chodím spát nejdéle v půl 10, ve 12 už bych asi byla mrtvá :D

slečna L. řekl(a)...

čtecí nálada je báječná věc, mě už se drží nějaký ten rok. :D

já dostala 2 z ájiny z velkého testu, byl 60tibodový a já měla 6 chyb, tak co to je?! kamarádka měla prý 4 a taky měla 2. :/

držím palce s dorůstáním obočí, taky to potřebuju! :D

a závidím Ti ten provaz a všechny tyhle věci, já jsem ta hekající. :D

pavel řekl(a)...

Roznožka se holce v životě vždycky hodí. :D

christie. Bee řekl(a)...

Skoro jsem zapomněla jak skvěle píšeš. Miluju čtecí nálady (i když ty já mám snad pořád). A závidím ti, že děláš balet. :P :D Asi se vykašlu na můj zdravotní stav a příští rok zase začnu chodit!

jot řekl(a)...

už se stalo. ale děkuji.