neděle 1. ledna 2012

I'll pretend that I'm kissing the lips I am missing and hope that my dreams will come true

Na rozdíl od většiny ostatních blogerů, blogerek či jen občasných glosátorů a myslitelů se v Novém roce cítím úplně stejně jako v tom starém. Chci říct - ráno jsem se v posteli protáhla úplně stejně jako vždycky a pořád čekám, až mi doroste ten kousek obočí, který jsem si jednou nedopatřením vytrhala a tak si ho teď musím domalovávat.

Nemyslím si, že jde o nový začátek, start, ani nic podobnýho. A jak řekl můj kamarád: je opravdu jediný důvod k tomu šíleně se ožrat změna čísla v datumu? Silvestr je tak trochu umělý. Co vlastně slavíme? Já nepiju. Nikdy nepiju. Nemám to ráda. A ještě víc nemám ráda pohled na opilé lidi. Na lidi, co si tím, že se ztřískají jak hovada potřebujou něco dokazovat. Nebo na chudáčky, kteří se jinak bavit prostě neumí. Kromě toho, stejně mi pořád mnohem víc chutná ten přeslazený, růžový nebo oranžový "dětský" šampus.

Taky si ani nedávám žádná předsevzetí. Nebo jen tak trochu, v hlavě myslím na to, jaká bych měla a neměla být a co všechno bych chtěla změnit. Protože stejně vím, že vždycky budu až moc upřímná (prý drzá), když mě něco naštve, tak protivná a taky přecitlivělá. Prostě už taková jsem. A kromě toho věřím na osud.

Loňský Silvestr jsem strávila s kamarádkou. Pekly jsme povidlové šátečky a párky v listovém těstě, pak se dívaly na silvestrovský Comeback, hrály hru Harry Potter (takové stupidní kartičky na způsob pexesa), večer na sáňkách sjely po posypané cestě dolů do vesnice, rituálně spálily svý ujetý novoroční přání, přepily se toho sladkýho dětskýho šampáňa a pak šly zase zpátky, do pěti do rána hrály ty kartičky a pak šly spát; a byl to nejlepší Silvestr, který jsem kdy zažila. Letos to slečna odřekla, a tak jsem přežila rodinnou procházku (i když mi umrzaly údy) a pak jsem se s našima dívala na Ženy v pokušení a jedla chlebíčky s bramborovým salátem. Ten film se mi líbil, i když tvrdím, že český film má už svá nejlepší léta za sebou. A teda významně k tomu přispělo i těch pár písniček od Charlie Straight, které se tam objevily. Před půlnocí jsme jeli ke známým na novoroční přípitek, a pak dom a spat. Nijak zvlášť mi to vlastně nevadilo, i když jsem teda více či méně nahlas smutnila, že nemůžu být s Milým, protože "mě mamka chtěla mít doma". Co už, třeba příště. Teda pokud neskončí svět, ha ha ha.

Stejně byl i celý loňský rok skvělý, úžasný. Dvakrát jsem se podívala do Paříže - jednou se tam stala mistryní světa a podruhé jsem zas byla hérečka, seznam přátel a nepřátel se zase trochu poupravil a pozměnil, s Milým jsme zažili dobré i zlé, ale to dobré převažuje a já jsem s ním hrozně moc šťastná. Škola je pořád akvárko pro žraloky, musíte se v něm ale jen naučit plavat. Myslím, že každý rok je něčím výjimečný a tenhle rozhodně nebyl výjimkou :). Budu citovat Yoko: "... and a happy New Year, let's hope it's a good one, without any fear."

Nakrmila jsem počítač asi desítkou dokumentů, koncertů a filmů o Beatles a už se nemůžu dočkat, až se na to všechno podívám. I když je fakt divný dívat se na Johna Lennona v podání někoho jiného než Johna Lennona.

Mějte se a žijte blaze, i v roce 2012.
První jsem Vám zde chtěla zanechat odkaz na jednu nádhernou smutnou baladu, ale zůstaňme ještě pro dnešek nakonec u Beatles.
ALL MY LOVING

Co ještě dodat? Snad už jen: War is over
Juno
Nejoblíbenější scéna z nejoblíbenějšího z filmů.

6 komentářů:

Klára T. řekl(a)...

Svatá pravda, že dětský šampus je lepší, než ten pro dospělé. Proto jsem si s kamarádkou ťukla vínem.
A také máš pravdu, že je to tak trošku umělé, slavit Silvestr. Ale pro mě je to příležitost setkat se s někým, s kým bych si normálně nesedla a nepokecala.
Ženy v pokušení mám ráda. Já letos taky nebyla s přítelem, mrzelo mě to, ale co už.
I ty se měj blaze a přeji mnoho úspěchů v Novém roce =)

slečna L. řekl(a)...

Silvestr moc ráda neslavím, všichni už zuřivě dva měsíce předem plánují nějakou suuuper chatu, ale já jsem už druhý rok byla s milovaným u něj doma, koukala na filmy, šli jsme postavit sněhuláka a bylo nám krásně. Je to tak nejlepší, pařit budu chodit na plesy maturantů nebo si půjdu zatancovat někam do klubu. :) Šampus mám ráda, ale maminka J. mi nedala nic alkoholického, když mi ještě není 18, tak jsme pili taky jenom dětské šáňo. :)

Rok 2011 pro mě nebyl moc úspěšný, i když jak v čem. :)

Přeji Ti jen to nejlepší i do toho letošního. Přinejmenším ať je stejný jako ten loňský a doroste Ti obočí. :P :)

m. řekl(a)...

já sice ve francii byl ale kavárnu jsem nenavštívil :/:D

christie. Bee řekl(a)...

Jak já miluju ty tvoje originální a veselé články! :) Líbí se mi jaký máš názor na Silvestr. Já taky strávila Silvestra doma, u Aktivit a hodně jsem si to užila i bez alkoholu. ;) Ono to je i lepší. ;)

christie. Bee řekl(a)...

Já nechci aby někdo z mých známých přišel na můj blog... A pokud bych s někým měla společné přátele... Chápeš?
A PLL je seriál Pretty Little Liars, tak trochu pitlovina,a le baví mě to. :D Někdo by řekl, že je to "jen" o módě, ae není to pravda. Je to tak "trochu" zkrášlená, zkeslená a zjednodušená detektivka. ;)

Eliška řekl(a)...

Úžasně jsi to napsala, ztotožňuji se s tvými názory! :)